Logo doortrappen en provincie - ideate afbeelding
Fietshelm

Kortingsactie Gelderland

Fietsen is leuk en het helpt je ook nog eens om langer gezond, sociaal actief én zelfredzaam te blijven. Dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk blijven doen! Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk veilig kan blijven fietsen. Om die reden organiseert de provincie een fietshelm kortingsactie. De actie liep van 16 oktober t/m 31 december 2023. Wie in de actieperiode een goedgekeurde fietshelm koopt, ontvangt 25 euro korting op de fietshelm. Op deze webpagina vindt u meer informatie over de actie voor zowel de koper als verkoper.

Lees verder voor meer informatie!

man met fietshelm - ideate afbeelding
De Doortrappen Fietshelmkortingsactie is afgelopen.

Fietshandelaren kunnen t/m 7 januari 2024 declaraties indienen.

Wist je dat het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hoofd- en hersenletsel verkleint met 60% bij een val of botsing? Daarmee zit je dus zeker in het zadel. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden.

De fietshelmkortingsactie is een actie in opdracht van provincie Gelderland vanuit het programma Doortrappen. Het programma Doortrappen is een landelijk initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Fietsen helpt ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Het programma Doortrappen wil eraan bijdragen dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen.

Actie in het kort
Ontvang €25 euro korting op de aanschaf van een goedgekeurde fietshelm (EN 1078 keurmerk) 
We richten ons op de oudere
fietser in Gelderland
Actieperiode: vanaf 16 oktober
t/m 31 december, zolang de voorraad strekt
3000 helmen beschikbaar

OP = OP

Informatie voor geïnteresseerde kopers
Als oudere fietser in de provincie Gelderland kunt u gebruik maken van de actie. Door bij een fietsenwinkel een kortingsbon in te vullen, heeft u recht op 25 euro korting op de aanschafwaarde van een goedgekeurde helm. De kortingsbon is verkrijgbaar bij alle deelnemende fietsenwinkels. De korting wordt gelijk verrekend. De bon kan ook bij een andere winkel ingeleverd worden (als die winkel dat wil). We richten ons met deze actie op de fietser van 55 jaar en ouder. Download hieronder de lijst met deelnemende fietsenwinkels (datum 11-12-2023). Deze lijst wordt, als er nieuwe aanmeldingen zijn, eens per week ge-update.
Informatie voor fietshelmverkopers
Alle bij de Kamer van Koophandel geregistreerde fietshandelaren in Gelderland hebben van ons een brief gehad. In de brief hebben we onze actie aangekondigd en gevraagd om mee te doen. Heeft u geen brief van ons gehad en wilt u wel meedoen? Neem dan contact op via fietshelmgelderland@ideate.nl.

helmen beschikbaar
Laatste update: 8-1-2024, 10:45 uur
Promotiematerialen voor fietshelmverkopers
Hieronder kunt u de promotiematerialen voor in uw winkel downloaden. Als fietshandelaar dient u zelf de kortingsbonnen te printen. Om de kortingsactie zichtbaar te maken, kunt u de poster afdrukken op A3 en ophangen in uw winkel. Geïnteresseerde klanten kunt u de flyer (A5) meegeven. Wij juichen het van harte toe als u ook uw eigen communicatiemiddelen inzet, zoals website, nieuwsbrief en social media. 
vrouwen met fietshelm - ideate afbeelding
Informatie voor geïnteresseerde kopers

Als oudere fietser in de provincie Gelderland kunt u gebruik maken van de actie. Door bij een fietsenwinkel een kortingsbon in te vullen, heeft u recht op 25 euro korting op de aanschafwaarde van een goedgekeurde helm. De kortingsbon is verkrijgbaar bij alle deelnemende fietsenwinkels. De korting wordt gelijk verrekend. De bon kan ook bij een andere winkel ingeleverd worden (als die winkel dat wil). We richten ons met deze actie op de fietser van 55 jaar en ouder.

Fietsenwinkels kunnen zich nog aanmelden. Daarom wordt de lijst, als er nieuwe aanmeldingen zijn, een keer per week ge-update. Laatste update: 11-12-2023, 09:30 uur.
vrouwen met fietshelm - ideate afbeelding
Informatie voor fietshelmverkopers

Alle bij de Kamer van Koophandel geregistreerde fietshandelaren in Gelderland hebben van ons een brief gehad. In de brief hebben we onze actie aangekondigd en gevraagd om mee te doen.

Heeft u geen brief van ons gehad en wilt u wel meedoen? Neem dan contact op via fietshelmgelderland@ideate.nl.

helmen beschikbaar

Laatste update: 8-1-2024, 10:45 uur
thumbnail Illustratie fietsers 8 klein - ideate afbeelding
Promotiematerialen voor fietshelmverkopers

Hieronder kunt u de promotiematerialen voor in uw winkel downloaden. Als fietshandelaar dient u zelf de kortingsbonnen te printen. Om de kortingsactie zichtbaar te maken, kunt u de poster afdrukken op A3 en ophangen in uw winkel. Geïnteresseerde klanten kunt u de flyer (A5) meegeven. Wij juichen het van harte toe als u ook uw eigen communicatiemiddelen inzet, zoals website, nieuwsbrief en social media.

Illustratie fietsers 7 e1693580461792 - ideate afbeelding
Veelgestelde vragen voor fietshelmverkopers
Hoe kan ik meedoen?

Door mee te doen aan de actie en hierover te communiceren trekt u extra bezoekers naar uw winkel. Zo maken we het samen mogelijk voor fietsers om een fietshelm met korting te kopen. Hoe meer winkels er meedoen, hoe leuker! Graag ontvangen we uw aanmelding per mail op fietshelmgelderland@ideate.nl.

Voor wie is de kortingsbon bedoeld?

We richten ons met deze actie op fietsende inwoners van Gelderland van 55 jaar en ouder. U hoeft de leeftijd en woonplaats niet zelf te controleren. Wel is het belangrijk dat de klant de kortingsbon volledig invult.

Hoeveel korting mag ik geven?

Per kortingsbon krijgt de klant 25 euro korting op een goedgekeurde fietshelm. Let op: de korting mag alleen gegeven worden als de kortingsbon volledig wordt ingevuld.

Hoeveel kortingsbonnen mag ik uitdelen? / Hoe vaak mag ik de korting weggeven?

U kunt per klant maximaal 1 fietshelm met korting verkopen. Voor de kortingsactie is een budget beschikbaar gesteld dat goed is voor korting op 3000 fietshelmen. De voorraad is dus beperkt. U wordt op de hoogte gesteld als de voorraad dreigt op te raken.

Hoe kom ik aan de kortingsbon? / Wat als mijn kortingsbonnen op zijn?

Nadat u zich heeft aangemeld voor de kortingsactie ontvangt u de benodigde bestanden via e-mail. De kortingsbonnen kunt u zelf afdrukken en bij de toonbank neerleggen. Dit kunt u doen zolang de voorraad strekt. U kunt hier ook zelf de bon downloaden: kortingsbon.

Wat gebeurt er als de voorraad van 3000 fietshelmen bijna op is?

Hiervoor is het belangrijk dat u elke week de declaraties indient. Zo kunnen wij bijhouden hoeveel helmen er verkocht worden. Op deze pagina passen wij elke maandag de status van het aantal helmen aan dat nog beschikbaar is. De teller vindt u onder het kopje ‘Informatie voor fietshelmverkopers’. Daarnaast sturen wij een mail als de voorraad op dreigt te raken.

Moet de klant de kortingsbon bij dezelfde winkel inleveren?

Een klant mag een kortingsbon die hij/zij in uw winkel heeft ontvangen, inleveren bij een andere winkel die meedoet aan de kortingsactie. Onze verwachting is dat dit zelden zal voorkomen en dat klanten de kortingsbon zullen gebruiken bij de winkel waar ze deze hebben ontvangen.

Welke helmen vallen onder de kortingsactie?

Elke goedgekeurde fietshelm (EN 1078 keurmerk) valt onder de kortingsactie.

Hoe lang loopt de kortingsactie?

De kortingsactie start op 16 oktober 2023. Vanaf dat moment geldt dat we doorgaan zolang de voorraad strekt. De kortingsactie eindigt uiterlijk op 31 december 2023.

Zijn er voor mij als verkoper kosten aan verbonden?

U ontvangt een administratievergoeding van 5 euro per fietshelm die verkocht is met een kortingsbon. De gegeven korting kunt u declareren, dus er zijn voor u als verkoper geen kosten aan verbonden. Wij betalen elke twee weken de declaraties aan u uit.

Hoe werkt de declaratie?

De korting van 25 euro wordt door u direct met het aankoopbedrag verrekend. De door de klant ingevulde kortingsbon is uw declaratiebewijs. Een declaratie is geldig als wij een kopie van de ingevulde kortingsbon inclusief kassabon ontvangen. We ontvangen ook graag het rekeningnummer waarop wij u kunnen uitbetalen. De declaratie kunt u wekelijks indienen via fietshelmgelderland@ideate.nl. Het is erg belangrijk dat u dit wekelijks doet zodat wij weten hoe vaak de korting al is uitgegeven. Wij betalen elke twee weken de declaraties aan u uit.

Hoe kan ik de kortingsactie promoten?

Om de kortingsactie zichtbaar te maken, kunt u de poster ophangen in uw winkel. Geïnteresseerde klanten kunt u de flyer meegeven. Downloads van de materialen vindt u op deze pagina. Wij juichen het van harte toe als u ook uw eigen communicatiemiddelen inzet, zoals website, nieuwsbrief en social media.

Van wie komt het initiatief van de kortingsactie?

De fietshelmkortingsactie is een actie in opdracht van provincie Gelderland vanuit het programma Doortrappen. Het programma Doortrappen is een landelijk initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

illustratie fietsers 1 e1694426933843 - ideate afbeelding

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met fietshelmgelderland@ideate.nl.

PG logo zw 375x134 1 - ideate afbeelding
Doortrappen tandwiel 2 - ideate afbeelding
Doortrappen logo 2019 met pay off Veiliger fietsen tot je 100ste e1693581491302 - ideate afbeelding