Ideate Logo darkOns werk

Werkwijze

Team

Perspectieven

Contact

Chiesi – Walk & Talk
Een revalidatietraject na een niertransplantatie.
Chiesi – Walk & Talk
Een revalidatietraject na een niertransplantatie.

E - ideate afbeeldingJe hebt een letter gevonden!
– E – – – – – – – – –
Mail het woord naar kate@ideate.nl
en maak kans op een advies-safari!

 

Maak kennis met Walk&Talk

Revalidatie na transplantatie

Op initiatief van Chiesi werken we samen met het Amsterdam UMC, locatie VUmc aan een revalidatieprogramma voor transplantatiepatiënten.

We spraken we met nefrologen over thema’s binnen de transplantatiezorg. De uitkomsten uit gesprekken zijn met een grote groep medisch betrokkenen gevalideerd.
Walk & Talk is een antwoord op de behoeften van de nefrologen om preventief vervelende kwalen na een transplantatie te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van gewichtstoename en hoge bloeddruk. Dit doen we door aandacht te schenken aan de revalidatie na een transplantatie. Hierbij leggen we de focus op een gezonde leefstijl.

Het herstel na een transplantatie wordt positief beïnvloed door:

  – een gezonde leefstijl

  – voldoende beweging

  – sociale steun dankzij lotgenotencontact,

Samen met Chiesi brengen we deze drie elementen bij elkaar in het revalidatieprogramma Walk&Talk.

transplantboxHet idee

Concepttoelichting Walk&Talk
We draaien een pilot in Amsterdam waarin een patiënt na een succesvolle transplantatie een box mee naar huis krijgt. In die box zitten een aantal voorwerpen die ondersteunen bij het toepassen van een gezonde leefstijl met een toelichting. Denk hierbij aan een waterfles, stappenteller en een aantal recepten.
Daarnaast ontvangen deze patiënten een uitnodiging om deel te nemen aan een wandelgroep. Iedere wandelgroep heeft twee koplopers. Dit zijn patiënten die een training hebben gehad voor het organiseren van de wandelingen en iemand uit het ziekenhuis begeleid hen in deze taak. De koplopers zetten wandelingen uit en moedigen de deelnemers aan tot bewegen. Eens in de zoveel tijd lopenverpleegkundigen, diëtisten, nefrologen of andere specialisten mee.

Van pilot naar programma

Het programma Walk&Talk is opgestart in Amsterdam, Alkmaar en Groningen. Er zijn meerdere centra geïnteresseerd in het aanbieden van de box, de trainingen voor koplopers en het ondersteunen van de wandelgroepen.

Walk & Talk is voor en door patiënten.kaartjes kaart 1 met namen - ideate afbeelding

Wil je meer weten? Kijk op walk-talk.nl
Of neem contact op met amete@ideate.nl

Gerelateerde projecten 

Doelgroeponderzoek Belgische supermarktketen

Doelgroeponderzoek Belgische supermarktketen

Een appontwikkelaar van een app die gebouwd is om consumenten van een Belgische supermarktketen te ondersteunen gezondere keuzes te maken, ontving een Europese subsidie om haar app meer geschikt maken voor de kwetsbare doelgroepen voor COVID-19. Uit onderzoek blijkt dat oudere mannen met overgewicht aan de groep toebehoren die gemiddeld genomen ernstigere klachten ervaart vanwege […]

Training Design Thinking voor beleidsadviseurs

Training Design Thinking voor beleidsadviseurs

Je hebt een letter gevonden! – – – – P – – – – – – Mail het woord naar kate@ideate.nl en maak kans op een advies-safari! Training Design thinking voor beleidsadviseurs   Amsterdam heeft als grote stad te maken met veel complexe  vraagstukken. Vraagstukken die vaak meerdere beleidsterrein omvatten en om nauwe samenwerking vragen […]

Energie transitie – Fit to Serve

Energie transitie – Fit to Serve

De huidige ‘markt’ van energietransitie is te product- en techniekgedreven. Het is noodzakelijk dat er meer wordt gedacht en gewerkt in services.

Bekijk alle projecten