Ideate Logo darkOns werk

Werkwijze

Team

Contact

Chiesi – Walk & Talk
Een revalidatietraject na een niertransplantatie.
Chiesi – Walk & Talk
Een revalidatietraject na een niertransplantatie.

Samen met het VU medisch centrum hebben we een pilot gedraaid waarin een patiënt na een succesvolle transplantatie een box mee naar huis krijgt. In die box zitten een aantal voorwerpen die ondersteunen bij het toepassen van een gezonde leefstijl met een toelichting. Denk hierbij aan een waterfles, stappenteller en een aantal recepten met een uitleg waarom je deze producten krijgt. Daarnaast zit in de box een uitnodiging om deel te nemen aan een wandelgroep, Walk & Talk.

Walk & Talk is een antwoord op behoeften die de nefrologen hebben aangekaart. De wens om preventief vervelende kwalen na een transplantatie te voorkomen door aandacht te schenken aan de revalidatie na een transplantatie en focus te leggen op een gezonde leefstijl. Denk hierbij aan het voorkomen van gewichtstoename en hoge bloeddruk.

Voorafgaand aan deze pilot spraken we met nefrologen over thema’s binnen de transplantatiezorg. De onderwerpen die als eerst een oplossing verdienen zijn vervolgens met een grote groep medisch betrokkenen gevalideerd.

De box biedt informatie over de wandelgroep. Walk & Talk is een wandelgroep waar twee patiënten de koplopers zijn. De koplopers zijn getraind en worden gesteund door het ziekenhuis. De koplopers zetten wandelingen uit en moedigen de deelnemers aan tot bewegen. Eens in de zoveel tijd lopen verpleegkundigen, diëtisten, nefrologen of andere specialisten mee om de wandelgroep van extra informatie te voorzien én in gesprek te zijn over een gezonde leefstijl.

Het ziekenhuis ondersteunt en faciliteert de koplopers waar nodig. Vanuit een ziekenhuis zijn er meer wandelgroepen die in verschillende regio’s lopen. Er zijn nu meerdere centra geïnteresseerd in het aanbieden van de box en het faciliteren van trainingen voor koplopers.

Walk & Talk is voor en door patiënten.

Gerelateerde projecten 

Woonbedrijf – Innovatief renoveren

Woonbedrijf – Innovatief renoveren

Een innovatieve manier van woningrenovatie. Met keuzevrijheid voor bewoners in woonwensen en tijdstip van renovatie.

Energietransitie – Wijkgerichte aanpak in Apeldoorn

Energietransitie – Wijkgerichte aanpak in Apeldoorn

Met bewoners, gemeente en energiecoöperatie aan de slag

Verkeersonderneming – Inzichtenfabriek

Verkeersonderneming – Inzichtenfabriek

Verzamelen van inzichten over mobiliteitsgedrag

Bekijk alle projecten