Ideate Logo darkPortfolio

Werkwijze

Trainingen

Team

Contact

Training op maat
We organiseren voor jouw team of organisatie graag een in-house training.
Training op maat
We organiseren voor jouw team of organisatie graag een in-house training.

Ideate heeft ruim tien jaar ervaring met het geven van in-house trainingen in Design Thinking, Service Design, Design Research en Contextmapping en Ontwerpen voor Gedragsverandering. Of je nu een kleine of uitgebreide training zoekt, samen komen we tot een geschikt programma voor jouw organisatie. Van projectleiders tot management teams, in onze trainingen verzorgen we inhoud op het juiste niveau en passend bij jullie doelstellingen en ambitie.

 

Tijdens onze trainingen werken we bijvoorbeeld met coaching aan een prangend vraagstuk, inspireren we je met onze projecten of leren we jou zelf te denken en te ontwerpen vanuit het perspectief van jouw doelgroep om design onderdeel te maken van de bedrijfscultuur.

 

Ben je benieuwd wat een training op maat zou kunnen betekenen? Eerder verzorgden wij onder andere de volgende workshops, innovatielabs en trainingen:

 

  • Voor het trainingsinstituut van de Gemeente Amsterdam verzorgen wij de vaste in-house training Design Thinking voor Beleidsadviseurs die meerdere keren per jaar start. Tijdens deze training leren beleidsadviseurs, programmamanagers en project managers te denken en doen als een designer om een vastzittend, complex vraagstuk uit hun eigen werkpraktijk verder te helpen. De training bestaat uit vijf hybride trainingsdagen (off- en online) met tussendoor groepsintervisie en persoonlijke coachingsgesprekken.
  • Voor medewerkers van de zorginstelling Cosis organiseerden we de vierdaagse Cosis Labs.  Een divers team van gedragswetenschappers tot persoonlijk begeleiders werd door onze designers in vier dagen gecoacht om van een onderzoek onder cliënten tot een getest prototype te komen voor een veelvoorkomend probleem binnen de organisatie – niet zelfstandig kunnen reizen met een fysieke beperking.
  • Een Post-HBO training Ontwerpen voor Gedragsverandering voor communicatieprofessionals in samenwerking met de Hogeschool Utrecht. Ideate verzorgt tijdens deze training een deel van het lesprogramma als gastexpert. Aan de hand van praktische oefeningen ontwerpen deelnemers met onze coaching een gedragsinterventie voor een vraagstuk vanuit hun eigen organisatie.
  • We ontwikkelden voor de Fred Foundation in samenwerking met partners de training Behavioural Design for Good, een 5-daagse training voor NGO professionals over gedragspsychologie en het ontwerpen van duurzame gedragsverandering. De training wordt jaarlijks gegeven en kent elk jaar een andere case.

 

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen! Vul het formulier hieronder in en je hoort snel van ons.