Stuur jouw duurzame idee in en win!

Wil jij al een tijdje meer doen met duurzaamheid in jouw wijk en heb je een goed idee voor een duurzame activiteit met je buurtgenoten? Bijvoorbeeld samen meer groen planten in de wijk, een afval opruimdag of iets heel anders? Dit is je kans! Stuur je idee in en misschien wordt jouw duurzame activiteit binnenkort écht georganiseerd.

Hoe deze actie werkt

Insturen

We zijn op zoek naar ideeën voor duurzame initiatieven van bewoners in ‘s-Gravenzande. Tussen 20 oktober en 3 november kunnen bewoners hun idee indienen. Dat kan op verschillende manieren: via de knop hieronder of via de QR-codes op de posters of kaartjes van de actie.

Scan hiervoor de QR-code met de camera van je telefoon, klik op de pop-up die verschijnt en vul het formulier in. Dien je het liever fysiek in? Dat kan ook door de achterkant van het kaartje in te vullen bij de actiestand in de Lidl aan de Graaf Willem II straat 30 in ‘s-Gravenzande in te leveren.

Uit alle inzendingen kiest een jury bestaande uit de gemeente Westland, Lidl en Ideate de beste drie ideeën.

Stem tussen 8 en 16 november op jouw favoriete idee. Dit kan via de mail die je ontvangt, bij het actiebord in de Lidl of door de QR-code op de posters te scannen.

Het winnende idee gaan we gezamenlijk organiseren!

Planning

Het project kent twee rondes waar uiteindelijk twee keer een duurzame activiteit uit voortkomt:

Ronde 1:

 

20 – 29 september:

Insturen van ideeën voor een duurzame activiteit

 

30 september – 10 oktober:

Stemmen op je favoriete idee.

 

11 oktober – 25 oktober:

De winnaar is bekend! De eerste duurzame activiteit gaan we organiseren.

Ronde 2:

 

20 oktober – 3 november:

Insturen van ideeën voor een duurzame activiteit.

 

8 november – 16 november:

Stemmen op je favoriete idee.

 

16 november – 30 november:

Winnaar is bekend! De tweede duurzame activiteit gaan we organiseren.

Waaraan moet je idee voldoen?

 

 

  • Duurzaamheid staat centraal
  • De activiteit is samen met buurtbewoners
  • De activiteit kan op één dag(deel) plaatsvinden

Lees hier de volledige voorwaarden

 

Waarom doen we dit?

Deze actie is onderdeel van een onderzoek dat door designbureau Ideate wordt uitgevoerd in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De gemeente Westland, Lidl en Ideate organiseren gezamenlijk de winnende activiteit. We zijn benieuwd wat duurzaamheid voor jou betekent en met welke duurzame activiteiten jij rondom huis en in jouw wijk samen aan de slag wil! Daar helpen we je graag bij!

Over de partners

download - ideate afbeelding

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zet zich in voor optimaliseren van het ondernemersklimaat in Nederland. Dat doet de RVO op thema’s als duurzaamheid, agrarische sector, innovatie en internationaal ondernemen.

GemeenteWestland_logo

Gemeente Westland

‘s-Gravenzande is onderdeel van de gemeente Westland. Net als andere gemeenten in Nederland is de gemeente op zoek naar manieren waarop bewoners duurzaamheid kunnen toepassen in hun dagelijkse leven.

LIDL-logo

LIDL

Lidl is een van oorsprong Duitse supermarktketen met ruim 435 winkels in Nederland. Lidl wil duurzaamheid en gezond leven voor iedereen betaalbaar maken.

Logogrijs - ideate afbeelding

Ideate

Ideate is een service design bureau gevestigd in Amersfoort. Ideate ontwerpt veranderingen, van grote maatschappelijke transities tot kleine vraagstukken.

Doel van het project

Welke rol kan een marktpartij, zoals de supermarkt, spelen in het stimuleren en enthousiasmeren van bewoners om meer te denken en doen aan duurzaamheid, thuis en in de wijk? Die vraag stelde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ruim twee jaar geleden. Designbureau Ideate heeft – als opdrachtnemer voor dit onderzoek voor RVO – in samenwerking met de gemeente Westland, het gemeentelijk programma Westland Woont Duurzaam en Lidl Nederland een Living Lab samenwerking opgezet in ’s-Gravenzande.

Deze actie is gericht op de laagdrempelige stappen die je zelf wil nemen rond duurzaamheid en duurzaam gedrag. Wat wil je als bewoner zelf doen, thuis en in je wijk? Wat zijn je eigen duurzaamheidsdoelen? En met welke leuke activiteit kunnen wij jou daar vervolgens in ondersteunen? Ideate onderzoekt in dit project of door deze actie bewoners in ’s-Gravenzande ook anders of meer zijn gaan denken over duurzaamheid en in hoeverre het heeft geleid tot andere initiatieven. En natuurlijk, is een marktpartij zoals de supermarkt, een kansrijke plek om bewoners te ondersteunen in dit proces? Op al deze vragen willen we met deze actie in ‘s Gravenzande antwoorden op vinden. Die inzichten bundelen we in een onderzoeksrapport.