Ideate Logo darkOns werk

Werkwijze

Team

Perspectieven

Contact

Introductie Design Thinking
Maak in één dag kennis met de ontwerpende manier van werken
Ideate trainingen Masterclass design thinking
Ideate trainingen Masterclass design thinking
Introductie Design Thinking
Maak in één dag kennis met de ontwerpende manier van werken

“Het voelt alsof je ons hebt geïntroduceerd in een speeltuin en ons kennis hebt laten maken met de toestellen. Ik heb zin om dit verder te ontdekken.”

 

150621 Flyer Masterclass DT - ideate afbeelding

Meld je vóór 1 september aan en krijg 15% korting! De introductietraining Design Thinking kost dan nog maar € 505,- (ex. BTW).

 

Maak kennis met de ontwerpende aanpak

Als beleidsadviseur, programma- of innovatiemanager werk je aan complexe vraagstukken. Vraagstukken met veel verschillende oorzaken, afhankelijkheden, betrokkenen en belangen. De traditionele manier van werken schiet soms tekort. Je hebt behoefte aan nieuwe manieren om tot oplossingen te komen.

‘Design thinking’ is een werkwijze waarbij je als een ontwerper leert kijken naar het vraagstuk en vanuit daar oplossingen creëert. Design thinking gaat over empathie, in- en uitzoomen, nieuwsgierigheid en experimenteren. Het ontwerpproces geeft je houvast en vertrouwen, en brengt betekenisvolle uitkomsten voor lastige vraagstukken binnen jouw bereik.

In deze training van één dag ervaar jij hoe het is om te denken en te doen als een ontwerper. Je wordt geconfronteerd met designbekwaamheden zoals het vermogen om open en nieuwsgierig te zijn en blijven, het eigen oordeel uit te stellen, en vanuit de doelgroep te denken en werken.

Na het volgen van deze introductietraining kan je met korting instromen in de vijfdaagse training Design Thinking in het publieke domein. De training bestaat dan uit 4 trainingsdagen met coaching. De prijs daarvoor is  € 2355,- (ex. BTW).

 

masterclass design thinking training

 

Wat biedt het programma?

 
Deel 1 | Vraagverheldering

We starten de dag met een introductie van het actuele vraagstuk. Je brengt het vraagstuk in kaart samen met de probleemeigenaren.

Deel 2 | Het veld in.

Om meer te weten te komen over wat het vraagstuk betekend voor de doelgroep word je het veld in gestuurd om onderzoek te doen.

Deel 3 | Analyse

In deze ronde brengen we structuur aan in de data die uit het onderzoek komt. Je identificeert een aantal belangrijke thema’s en geeft de doelgroep een gezicht.

Deel 4 | Een nieuw concept.

Vanuit de inzichten maken we de stap naar het ontwerpen van oplossingen. Je denkt vanuit de doelgroep om een passende ideeën te bedenken.

Afsluiting | Eindpresentatie

Aan het eind van de dag presenteren we de verschillende concepten aan elkaar. We reflecteren op de eigenschappen en vaardigheden die je als ontwerper nodig hebt.

 

Wat leer je in de training?

  • Je ontdekt de kwaliteiten van een ontwerper.
  • Je hebt ervaren hoe het is om diverse ontwerptechnieken in te zetten waarmee je de leef- en denkwereld van gebruikers en belanghebbenden onderzoekt, analyseert en begrijpt.
  • Je hebt kennis gemaakt met diverse creatieve technieken om betrokken partijen aan boord te krijgen en te houden, zoals visualisaties en storytelling.
  • Je hebt ervaren hoe het is om een idee uit te werken tot concept.

 

Onze trainers

 
portret Renske Bouwknegt Partner

Renske Bouwknegt is partner en trainer bij Ideate. Als sociaal wetenschapper is ze erg vertrouwd met het publieke domein. Ze blijft het liefst betrokken tot de oplossing ‘volwassen’ is. Ze heeft zich daarom geschoold in organisatie – veranderkunde . Haar motto?  Blijf je verwonderen en laat het -niet weten- toe.

 
 

portret Kate Spierings Service Designer

Kate Spierings is als service designer en trainer actief bij ideate. Het liefst is Kate buiten de deur in actie. Van het geven van trainingen, het ontwerpen voor gedragsverandering tot het opzetten van live mobiliteitsexperimenten of het prototypen van concepten.

 

Interesse?

Vul het formulier hieronder in en je hoort snel van ons:

Introductie Design Thinking

Introductie Design Thinking

In deze introductietraining van één dag ervaar jij hoe het is om te denken en te doen als een ontwerper. Je wordt geconfronteerd met designbekwaamheden zoals het vermogen om open en nieuwsgierig te zijn en blijven, het eigen oordeel uit te stellen, en vanuit de doelgroep te denken en werken.

Training Design Thinking voor het Publieke Domein

Training Design Thinking voor het Publieke Domein

In deze vijfdaagse training ga je aan de slag met je eigen vraagstuk en leer je hoe je zelf in jouw werk complexe vraagstukken kunt oplossen met een ontwerpende aanpak. Je maakt kennis met de waarde van Design Thinking, het ontwerpproces en diverse ontwerptechnieken en -tools, zoals customer journeys, persona’s en storytelling.

Training op maat

Training op maat

Wil jij een ontwerpende aanpak onderdeel maken van jouw bedrijfscultuur? Samen komen we tot een inspirerend trainingsprogramma dat past bij de behoefte en doelstellingen van jouw organisatie.