Ideate Logo darkPortfolio

Werkwijze

Trainingen

Team

Contact

Manifest
Manifest

HOE HET KAN ZIJN

Wij ontwerpen voor het publieke domein, omdat we zien dat daar DE grote vraagstukken spelen. In deze serie onderzoeken we alternatieve werelden. Met doeners en denkers . Met gewone en ongewone mensen. Niet omdat we een diagnose willen stellen, maar om te verbeelden hoe het kan zijn.

 

 

Het Ideate manifest

Onze aanpak is gebaseerd op een aantal principes. Geen straffe regels, maar opvattingen die we met elkaar delen. Over hoe wij ons werk doen. Deze opvattingen maken we expliciet. Dit doen we in ons werk voor opdrachtgevers, maar ook wanneer we interviewen, schrijven, of ergens over meedenken.

 

Maximale nieuwsgierigheid

Meningen, aannames, oordelen en interpretaties blokkeren vaak het zicht. Op wat er werkelijk speelt. Of, op wat het probleem áchter het probleem is. Ze staan in de weg van een objectief en volledig beeld. We beschouwen een vraagstuk daarom alsof we het voor het eerst zien. Met maximale nieuwsgierigheid. Kijkend vanuit verwachte en onverwachte hoeken. Zonder rangordes. Alles is zo een potentieel inzicht, alles van potentieel belang. We weten inmiddels dat dat leidt tot frisse perspectieven en nieuwe frames. 

 

Grondig

Soms is vertragen beter dan sprinten. De werkelijkheid is vaak taai en weerbarstig. Daarom vragen we net zo lang door, totdat we vat krijgen op lastige vraagstukken. Wat is hier écht aan de hand? Zo komen we bij onderliggende verbanden en diepere betekenissen.

 

Verbeeldingskracht

Wij stellen geen diagnose voor hoe het is,  maar maken een voorstelling van hoe het kan zijn. Geen ongefundeerde luchtkastelen, maar op inzichten gebaseerde alternatieve wereldbeelden, die werken in de praktijk.

 

Experimenteren

Wij leren door te doen, en volgen de effecten met precisie. Wat werkt, wat niet, waarom? Zo testen we de elementen van ons concept in het klein en implementeren we uiteindelijk werkende vernieuwingen.

 

Samen ontwerpen

Voor mensen en met mensen. Als gelijken. Wij ontwerpen samen met opdrachtgevers, klanten, partners, burgers, patiënten, reizigers, mantelzorgers. We combineren verschillende disciplines. Zo halen we aanvullende expertise in huis. We laten ons graag en veel inspireren.

 

 

 

 

 

 

Recente artikelen

Ideate vacatures!

Ideate vacatures!

Ideate zoekt collega’s. We hebben een vacature voor een officemanager / ondersteuner met financiële vaardigheden.

Daan

Daan

Dit is een inleidende tekst voor een artikel. Dit is bijvoorbeeld een samenvatting.

Bekijk alle artikelen